איך מסנכרנים את הקבצים והאאוטלוק בין מחשבים

בתקופה האחרונה, זה די שכיח שלאדם יש מחשב אחד בעבודה, אחד בבית, אייפון וגם אייפד.

אחת השאלות השכיחות בתקופה האחרונה – איך מה שאני עושה פה, עובר לשם ושכל המכשירים יהיו מסונכרנים? אני רוצה להמשיך לעבוד בבית ולהמשיך בדיוק מאותה נקודה. איך עושים זאת?

למי הפוסט הזה לא רלוונטי?

למי שעובד 100% על ג'ימייל ועל המסמכים שלו בגוגל דוקס חבל שימשיך לקרוא. אין שום חדש.

למי שעובד עם שרת Exchange  שיראה את ההערה של עידן למטה בתגובות.

ומה עושות חיות מזן נדיר (כמוני) שעדיין אוהבות אאוטלוק? איך הכל עובד ביחד?

ראשית לעניין הקבצים בין מחשבים – כתבתי על זה פוסט בנושא הגיבוי, הוא תקף לעניין הסנכרון.

מי שרוצה את הסיכום בשורה – לעבוד או עם שוגרסינק או עם דרופבוקס. יתרון הקטן של שוגר – ניתן לבחור את התיקיות שאנו רוצים לגבות או לסנכרן. בדרופבוקס לא ניתן.

ומה לגבי אאוטלוק?

לפני שנסביר על הפתרון, הסבר פשוט על pop3 ו- imap בלי להיכנס לטכנולוגיות ומילים מסובכות.

פופ3 זה אומר שאני מושך את המיילים מתוך השרתים אלי לאאוטלוק. אם משכתי אלי לא אוכל לראות אותם במקומות אחרים כיוון שהם אצלי פיזית. אוכל להגדיר שהם יישמרו בשרת אבל אז לא אוכל "למשוך" אותם שוב רק לראות אותם.

מה היתרונות של פופ3?

בעבר, לא היה אינטרנט בכל מקום, ניתן היה למשוך את המיילים, להמשיך לעבוד עליהם ברכבת, במטוס וכו' ואז שחוזר האינטרנט הכל היה מסתנכרן חזרה. בנוסף, שאתה מושך את המייל, הכל בתוכו, התמונות, הקבצים, זה הרבה יותר מהר והרבה יותר ידידותי למשתמשים כבדים.

ומה זה איימפ במילים פשוטות?

הכל אונליין – התיקיות אונליין, הקבצים אונליין וכו'. שאני ניגש עם האאוטלוק לא הכל יורד, רק שאני עומד על המייל המייל "נמשך" מהשרתים.

חסרונות – איטי וחייבים חיבור אינטרנט.

יתרונות ברורים – הכל מסונכרן. אני יכול להגדיר את אותו חשבון בכמה מחשבים והתקנים לדוגמא בבית, בעבודה, באייפון ובאייפד – מחקתי מייל בבית, הוא ימחק בעבודה, קראתי מייל באייפון והגבתי הוא יהיה שמור בפריטים שנשלחו. מחקתי אותו הוא נמחק מכולם וכו'.

שורה תחתונה, למי שרוצה לסנכרן את הכל ושהכל יהיה מכל מקום – איימפ זה הפתרון. אין צורך בתוכנה (כמו שהיה בעבר) שהיתה מסנכרנת את הקובץ של אאוטלוק.

מי שעובד רק על מחשב אחד, רק מקומי פופ3 יותר מתאים.